G+J Polska tnie koszty
Wydawnictwo G+J Polska wprowadza optymalizację kosztów we wszystkich obszarach swojej działalności. W związku z tym m.in. połączono redakcje "Naj" i "Mojego Gotowania" i zwolniono kilka procent załogi.
Redakcje "Mojego Gotowania" i "Naj" połączone zostały w platformę kulinarną, którą kieruje dotychczasowa redaktor naczelna "Naj" Jolanta Orłowska. Dyrektorem wydawniczym "Mojego Gotowania" została Edyta Pudłowska, sprawująca tę funkcję w "Naj". W związku z połączeniem redakcji obu pism nastąpi reorganizacja pracy w strukturach redakcyjnych, marketingu i reklamy obu tytułów - podano w komunikacie przesłanym do portalu Wirtualnemedia.pl.
Dla magazynów "National Geographic", "Focus" oraz książek powstaje grupa marketingowa pod kierownictwem Małgorzaty Nocuń, dyrektor wydawniczej "National Geographic" i "Focus". Rozwiązanie to ma na celu wykorzystanie synergii działań marketingowych prowadzonych dla tych marek.
W wyniku wprowadzonych zmian zatrudnienie w G+J Polska zostało ograniczone o kilka procent. Z wydawnictwem rozstają się m.in. Hanna Pawilonis, redaktor naczelna "Mojego Gotowania" oraz Katarzyna Imiołek, redaktor naczelna "Rodziców" Obowiązki tej ostatniej pełnić będzie dyrektor wydawnicza tego tytułu Renata Sieroń.
Dołącz do dyskusji: G+J Polska tnie koszty